Frukost Taco
För en pärsonligare frukost och mellis
Alla har sin pärsonliga stil till frukost. På vardagmornarna finns kanske inte så mycket tid att improvisera, men till helgen eller till mellis har du lite mer utrymme för spontanitet. Och med Pärsons i kylskåpet är möjligheterna oändliga. Prova att stapla en riktigt hög och lyxig Dagobertmacka med flera olika sorters skivat Pärsons-pålägg, kött eller vego väljer du själv. Avsluta med lite avokado och knapriga salladsblad. Gör en varm macka med gott om Rökt Emilkalkon och härlig smält ost, eller varför inte en frukost-taco? En matig rätt som blir riktigt helglyxig med vår nyhet Tunna skivor Kyckling Fajita och valfria tacotillbehör. Tillsätt bara lite sallad, krispiga grönsaker, bönor, majs (så klart) och kanske en skvätt lime och rulla in allt i en mjuk, varm vetetortilla. Perfekt till både långfrukost och helgbrunch!
Breakfast/Frukost taco
1 pkt Rökt Kalkon Tunna skivor
1 hög Majs Tortillabröd
4 port Äggröra
Picklad rödlök
1 sats Mosad Ärtgucca, se recept nedan
1 sats Pico De Gallo, se recept nedan
1 kruka Sallad
200 g Fetaost, smulad
1 flaska Srirachasås
1 burk Rostad lök
1 kruka Koriander
Värm tortillabröd i varm panna innan servering.
Servera med valfria tillbehör på bordet.
Mosad Ärtgucca
300 g Grön ärtor, tinade
1 klyfta Vitlök,mosad
1 Lime, pressad
2 msk Majonnäs
½-1 Jalapeños, finhackad
½ kruka Koriander, finhackad
Salt & Peppar
Lägg alla ingredienser i en mixer och pulsmixa till önskad konsistens, smaka av med salt och peppar.
Pico De Gallo
2 Tomat, tärnad
2 Salladslök, tunnskivad
½-1 Jalapeños, finhackad
½ kruka Koriander, hackad
1 msk Olivolja
½-1 Lime, pressad
Salt & Peppar
Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda, smaka av med lime, salt och peppar.